Ребята добились установки велопарковок в сети магазинов Велика Кишеня и активно борются за создание комфортных условий для велосипедистов.
У нас тоже были попытки добиться нормального отношения к велосипедистам в общественных местах, но наверное попытки были слишком вялыми, нас простио не услышали. так вот, предлагаю быть активнее. Опыт Харькова показывает что все в наших руках.
Прочтите письмо, составленное харьковчанином (Steel). Можно исправить реквизиты и отправить его в адрес супермаркета в Вашем районе. А может Вы распечатаете его и передадите лично менеджеру магазина? А может Вы можете сделать рассылку? А может быть сделать что-то на уровне городской власти? Пусть хотя бы каждый 20-й напишет свое письмо и направит туда - за месяц вырастет гора писем, которая будет означать, что нам все это нужно.
Цитата
Прошу Вашого терпіння і уваги, щоб прочитати і зрозуміти це повідомлення.
У якості епіграфа. «Якщо ти хочеш, щоб світ змінився — зміни світ навколо себе».
Я захоплююсь велосипедом і маю багато друзів, що є моїми однодумцями, активними велосипедистами. Мені часто доводиться пересуватися містом на велосипеді, тож для того, щоб робити покупки у супермаркеті, потрібно місце, де його можна залишити. Нажаль, зараз це є однією з найбільших проблем велосипедистів — не пристосованість точок продажу до користування ними з боку активних велолюбителів. Немає паркувань для велосипедів, що охороняються.
Я хочу звернути Вашу увагу на те, що люди, котрі їздять на велосипедах, підтримують чисте повітря у містах та здоровий спосіб життя. Це свідомий вибір багатьох людей, який веде нашу країну до європейських умов життя, де чисельність велосипедистів у сотні разів вища за нашу. Там обладнані велодоріжки, паркування, сервіси та інші об’єкти, що роблять велосипедний транспорт привабливим і комфортним. Влада, підприємці й усе суспільство європейських країн заохочує людей до чистого транспорту. А у нас, виходить, турбота і шана лише автомобілістам, які забруднюють повітря, створюють пробки на дорогах, шум і сморід? Для них є паркування скрізь і усі умови.
Так, ми не зможемо обійтись без машин, але кожна людина, що відмовилася сьогодні від поїздки машиною – зберегла повітря, зберегла нашу природу. Чисельність автомобілів вже сягнула критичної точки, Ви бачите самі. У великих містах проблема пробок зараз майже ніяк не вирішується. Смог над містами, смердюче повітря, шум і тисячі життів, що зупиняються на дорогах міст… Очевидно, що тільки перехід на чистий, здоровий та безпечний транспорт — це крок до поліпшення якості життя у містах. Це вже давно зрозуміли свідомі європейці, які купляють зараз у сотні разів більше велосипедів, ніж ми. 25 травня 2008 р. відбувся всеукраїнський Велодень, де проголошені були проблеми велосипедистів. Зараз чисельність велосипедистів в Україні ще не така, як у Європі, але з нами вже пора рахуватись, бо нас вже багато і стає все більше. Кожний крок назустріч вело любителям — це Ваш внесок у чисте повітря нашого міста, Ваша турбота про майбутнє.
Я прошу керівництво та власників бізнесу звернути увагу на велосипедистів, що є Вашими клієнтами, та влаштувати паркування біля супермаркетів «НАЗВА». Собівартість таких паркувань буде коштувати небагато, вони дуже прості. Але лояльність, яку Ваші магазини придбають з боку величезної вело-громади, що приростає щороку майже на 50%, — буде безмежна. Це невеликі металеві конструкції, на які можна обперти велосипед і пристебнути його замком. Замки ми маємо власні. Влаштування таких невеличких споруд буде означати для кожної людини, навіть для не велосипедиста, що:
1. Ви турбуєтесь про усіх своїх клієнтів, створюєте їм комфорт на своїй території.
2. Ви підтримуєте здоровий спосіб життя, безпечний транспорт.
3. Ви кажете своє рішуче «ЗА» — чистому повітрі у місті.
4. Ви маєте свідоме відношення до майбутнього країни.
Паркування є у мережі супермаркетів «Восторг» у місті Харкові, вони були першими, хто подумав про нас.
Як користувач, я можу привести основні вимоги до паркувань:
- Кількість місць – із запасом на кілька років уперед. Думаю, від 10 місць для найменшого супермаркету (велосипедисти їздять групами часто, навіть більшими за 10).
- Ідеально, щоб конструкції були вкриті якимось м’яким матеріалом, пористим, або принаймні полімером таким, як поручні у тролейбусах – для того, щоб клієнти не пошкодили раму велосипеда подряпинами, коли будуть притуляти велосипед.
- Паркування повинно бути якомога ближче до вікна, яке краще за всіх продивляється із середини. Щоб люди спокійніше залишали свої вели, та спокійно робили покупки.
- За паркуванням повинен бути закріплений принаймні 1 охоронець у зоні входу, який може спостерігати через це вікно за велосипедами.
- Дуже бажано, щоб паркування мало навіс на випадок дощу.
Упевнений в тому, що думки про те, що паркувань не вистачає, дійшли тисячі Ваших клієнтів на велосипедах, але щоб викласти ці побажання – потрібен час і бажання. Комусь потрібно починати… Заздалегідь дякую Вам. Думаю, якщо розпочнете справу за тиждень, то вже до кінця червня все буде готово! Ще ціле літо й осінь попереду, цілий сезон катання. Я готовий надати Вам невелику допомогу у цій справі (наприклад, надіслати фото різних паркувань біля магазинів, щоб Ви могли вибрати найкращі з них, і придумати ще кращі, ніж в усіх! Хай Ваш підхід стане зразком для інших. Буду вдячний за будь-яку відповідь по телефону або на пошту.
З найкращими побажаннями удачі та гарного бізнесу, ВАШЕ ІМ’Я.

Вход

Цитата